Hrvatski radio

Radio Pula

PulaPetPlus: novi sadržaji za kućne ljubimce, kazne za nesavjesne vlasnike

30.03.2016.

14:24

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pula će uskoro dobiti ograđeni park i plažu za pse, bit će postavljene kante za pseći otpad a vlasnici kućnih ljubimaca koji budu kršili odredbe o držanju istih bit će strože kažnjavani. Ove su aktivnosti dio kampanje podizanja razine svijesti vlasnika kućnih ljubimaca koju provodi Grad Pula.

Pula Pet Plus – naziv je kampanje koju Grad Pula pokreće s ciljem podizanja razine svijesti vlasnika kućnih ljubimaca, posebno pasa, a provodi se zahvaljujući Vijeću za komunalnu prevenciju. U roku od jedne godine na novootvorenom igralištu Valdebek ogradit će se 108 kvadratnih metara parka za pse, s potrebnom opremom, u svim gradskim četvrtima bit će postavljene kante za pseći otpad a do kraja godine uredit će se i plaža za kućne ljubimce, najavila je zamjenica pulskoga gradonačelnika Elena Puh Belci. Komunalni redari i djelatnici pulske policije već su proveli niz preventivnih akcija s ciljem da se vlasnici pasa upoznaju sa zakonskim odredbama koje trebaju poštivati, istaknula je načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac-Maksić.

A kazne će, prema novoj Odluci koja je u izradi, biti i višestruko veće od sadašnjih 150-200 kuna, najavili su iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu. Komunalni redari, podsjećaju, ovlašteni su izricati kazne a policijski službenici tražiti identifikacijske dokumente. Predstavnici grada pozvali su sve građane da se aktivno uključe u oblikovanje nove Odluke o držanju kućnih ljubimaca putem elektronskih konzultacija na internetskim stranicama Grada Pule. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.