Hrvatski radio

Radio Pula

Puljanima ponovno dostupni električni bicikli

11.04.2016.

10:55

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puljanima će od 15. ovog mjeseca ponovno biti dostupni električni bicikli koji će biti postavljeni na Giardinima i Gradskoj tržnici. Uz stare bicikle, do turističke sezone bit će dostupno još deset novih bicikala koje je Grad već nabavio i nalazit će se Verudeli i kod Glavnog autobusnog kolodvora.

Električni bicikli i će ove godine biti dostupni zahvaljujući europskom projektu Move Smart u koji je uključen i Grad Pula, a riječ je o sustavu usluge alternativnog prijevoza "Bičikleta". Lani su građani projekt dobro prihvatili, premda su bicikli imali neke tehničke kvarove većih pritužbi nije bilo, a za one koji ne budu poštovali pravila korištenje ove će se godine uvesti sankcije, kaže Kristina Fedel Timovski iz Grada Pule. Pojašnjava kako se do jeseni korištenje bicikala neće naplaćivati, dok će od 2017. godine Grad pronaći način na koji će se obavljati naplata. 


Do ljeta bi trebalo biti dostupno još deset novih bicikala koje je Grad kupio sredstvima dobivenim putem natječaja Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Te će se bicikle nalaziti na dvije nove lokacije Verudeli i kod Glavnog autobusnog kolodvora. Kristina Fedel Timovski ističe kako je želja da zaživi takozvano mješovito korištenje urbanog prijevoza.

Za korištenje bicikala i dalje će se izdavati dnevni korisnički kod koji se može preuzeti u uredu centra EDIC na Giardinima 2.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.