Hrvatski radio

Radio Pula

Puljanka krenula s redovnim poslovanjem

14.08.2015.

18:22

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon završene predstečajne nagodbe i dvomjesečne blokade računa, Puljanka od ponedjeljka redovito posluje, istaknuo je danas u Puli predsjednik Nadzornog odbora Puljanke Predrag Đorđević. Prema njegovim riječima, iza njih su najteži dani. Konsolidirali su poslovanje i sada pozitivno posluju.

Kupnjom Puljanke bili smo svjesni kako postoje dubioze u visini od 60 milijuna kuna, ali nakon što smo došli u posjed svih papira, shvatili smo da su naša dugovanja u tom trenutku bila višestruka, izjavio je Predrag Đorđević, predsjednik Nadzornog odbora Puljanke. Sva smo dugovanja platili isključivo iz vlastitih zarađenih sredstava, dodaje Đorđević.

Postoji još jedan dio obveza prema predstečajnoj nagodbi i Puljanka je spremna za ispunjenje svih tih obveza. Trenutačno nam predstavlja problem jedan dio radnika koji su na bolovanju te nam je zbog toga zatvoreno 18 trgovina, nastavlja Đorđević.

Plaća od 2.700 kuna nije dovoljna za uredan život, ali smo zadovoljni što su isplaćene zaostale plaće, a ovih će dana biti isplaćena i plaća za srpanj, istaknuo je Damir Laginja, sindikalni povjerenik Puljanke.

Kako je Puljanka u sklopu poslovnog carstva Alberta Faggiana, zajedno s Brionkom, Glasom Istre, Glasom Istre trgovina, Istrom d.d. i Novim listom bila vrlo usko vezana u financijskom poslovanju, ne čudi činjenica da je dubioza od 400 milijuna kuna ostavljena u nasljedstvo novim vlasnicima.

Čudi, naime to što je netko spreman platiti razliku od 340 milijuna kuna iz vlastita poslovanja bez razmišljanja te onda od bivših vlasnika zatražiti naknadu štete zbog očito svjesne obmane.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.