Hrvatski radio

Radio Pula

Pulska bolnica gradi se tijekom cijele epidemije koronavirusa

05.07.2021.

16:29

Autor: Tatjana Kaštelan

Opća bolnica Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Opća bolnica Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Pulska bolnica spremna je za četvrti val epidemije ako se on dogodi. Istodobno, u tijeku su završi koraci gradnje i opremanja bolnice. Epidemija koronavirusa u drugi je plan bacila gradnju nove pulske bolnice. No, radovi traju, gradi se, dovršava, ističe ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Pulski covid odjel u Mornaričkoj bolnici u svibnju je zatvoren; u starom zaraznom odjelu bolnice u Santorijevoj liječe se dvije osobe. Simptomi covida mijenjaju se, ističe ravnateljica Opće bolnice Pula Irena HrstićManje su registrirane upale pluća, češće abdomenalne odnosno crijevne. Oboljeli od delta soja, navodi se u stručnoj literaturi, nemaju gubitak njuha.

Odradili smo još jedan val, ako treba i idući ćemo, al' nek se ne desi, dodaje Hrstić. Delta soj u Istri. Intenzitet pojavnosti ovisi o nama pojedincima. Treba slušati struku. Moramo biti dovoljno odgovorni i napraviti sve da se, ako se desi, desi u manjem opsegu, poručuju iz Bolnice.

Liste čekanja postoje, i to je problem svih naših bolnica, kao i nedostatak medicinskog kadra. Radimo najbolje što možemo, naručivanje ide prema planu, zastoja nema unatoč covid protokolima, a tako će i vjerujemo i ostati, zaključuje ravnateljica Hrstić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pulska bolnica gradi se tijekom cijele epidemije koronavirusa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.