Hrvatski radio

Radio Pula

Pulska bolnica mogla bi postati subregionalna

03.05.2016.

12:28

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema najava ministra zdravlja Darija Nakića pulska Opća bolnica u novoj bi reorganizaciji sustava dobila status subregionalne. To neće utjecati na planiranu gradnju niti na buduće projekte, poručuju iz Istarske županije.

Regionalne bolnice bit će organizirane sukladno položaju - jedna u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Splitu, a dvije u Zagrebu. Dvije subregionalne bolnice bit će Pula i Dubrovnik. Najavio je to resorni ministar Nakić istaknuvši da će na taj način racionalizirati i reorganizirati bolnički sustav. Još uvijek nije sasvim jasno što to znači za pulsku bolnicu, kaže predsjenik Upravnog vijeća Opće bolnice Pula Valerio Drandić.

Budući da se gradi nova bolnica koja će imati sve odjele koje Opća bolnica mora imati, ispod te razine sigurno nećemo ići, dodaje Drandić. Podsjetimo, iako je dug Opće bolnice Pula nakon prekida sanacije 45 milijuna kuna, financije za dovršetak bolnice su osigurane.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

12 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR