Hrvatski radio

Radio Pula

Pulska bolnica u punom obimu gotova na jesen

21.07.2021.

16:37

Autor: Tatjana Kaštelan

Opća bolnica Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Opća bolnica Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Pulska Opća bolnica tijekom epidemije koronavirusa funkcionira prema novom, usvojenom režimu pregleda, po kojemu nema zastoja. Radi se na smanjenju listi čekanja. Istovremeno, traju završni radovi nove Bolnice. Na jesen će, prema planu biti dovršena u punom obimu.

Riječ je o jednoj od najsuvremenijih Bolnica na našim prostorima. Svim su općim bolnicama zajedničke liste čekanja. One jesu i vjerojatno će i dalje biti problem, no, radi se na njihovu smanjenju, kaže ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Prioritetni termini su tu važni, ističe Hrstić. Svi mi liječnici trebamo prepoznati pacijente koji trebaju ići na pregled – sada, za tjedan dana, za mjesec dana. Naime, jasno postavljanje kliničke indikacije i izravna komunikacija puno će prije riješiti listu čekanja, ističe Hrstić.

Ono što, pak, ima veze s novom bolnicom jesu čekanja pri zakazanom pregledu. Osjetna je tu korekcija jer se na zakazane dnevne preglede ne čeka kao prije. Korona kriza usporila je gradnju Bolnice, ali nas je i puno naučila. Dobre navike trebamo zadržati, jer važno je da čuvamo i sebe i druge, ističe ravnateljica Hrstić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pulska bolnica u punom obimu gotova na jesen

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.