Hrvatski radio

Radio Pula

Pulska kirurgija razvija se i za zdravstveni turizam

27.11.2017.

15:54

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Financijska situacija u zdravstvu vrlo je nepovoljna. Ipak, u pulskoj bolnici puno se ulaže u suvremene metode liječenja, a na vidiku su i novi pravci razvoja medicine, u čemu Kirurgija znatno napreduje.

Teško je u nepovoljnim uvjetima postaviti organizaciju rada a pogotovo odgovoriti na zahtjeve suvremene medicine. Prvi je, dakle, problem financijski, ističe pročelnik Službe za kirurške bolesti, primarius, kirurg Nadomir Gusić. Tu su posve novi uvjeti u novoj bolnici te danas sve važnija, velika perspektiva u razvoju i nadogradnji kirurgije na našem području, ističe doktor Gusić.

Na vidiku je razvoj zdravstvenog turizma. Znanje se u medicini danas u pet godina udvostruči. Uz izuzetno složenu Službu Bolnice koja, uz ostalo, uključuje traumatologiju i ortopediju, opću, abdominalnu, vaskularnu i torakalnu te neurokirurgiju i urologiju, pulska Bolnica spremna je ponuditi novi usko specijalizirani pravac, a to je plastična kirurgija. 135 djelatnika može odgovoriti zahtjevima moderne kirurgije, ističe primarius Nadomir Gusić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.