Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski gimnazijalci koji su bili u Veneciji - dva tjedna u kućnoj izolaciji

24.02.2020.

12:17

Autor: Nives Kalebić

foto: Goran Kovačić/PIXSELL

foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Foto: - / -

Pulski gimnazijalci i profesori koji su u subotu bili na karnevalu u Veneciji, zbog pojave koronavirusa u Italiji, moraju prema uputama Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dva tjedna ostati u kućnoj izolaciji.

U 14 sati se sastaje županijski stožer za zdravstvo, a iz pulske Opće bolnice ističu kako su spremni za prihvat osoba za koje se sumnja na koronavirus.

42 -je pulskih gimnazijalaca i četiri profesora koji su u subotu bili na karnevalu u Veneciji idućih 14 dana provesti će u izolaciji. Djeca i profesori liječniku se moraju javiti samo u slučaju da se pojave simptomi. Ravnatelj pulske gimnazije Filip Zoričić ističe kako je izlet bio ranije planiran i u školskom je kurikulumu, roditelji su potpisali suglasnost za odlazak djece i nije bilo nikakvih uputa da se ne putuje u Veneciju. 

Pulska bolnica spremna je za prihvat svih osoba kod kojih se sumnja na koronavirus i to već puna tri tjedna otkako je kod njih zaprimljena Kineskinja sa sumnjivim simptomima. No kod nje srećom nije bilo zaraze ovim opasnim virusom. Dodajmo i da su u pulskim ljekarnama rasprodane gotovo sve zaštitne maske. Zadnje su se prodale tijekom vikenda, kad je potvrđeno da u sjevernoj Italiji raste broj zaraženih koronavirusom.

Opširnije u prilogu Nives Kalebić...

-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.