Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski studenti na proljeće useljavaju u kampus

08.10.2013.

12:06

Autor: Jasminka Kalčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studenti koji studiraju u Puli za nekoliko bi mjeseci napokon trebali dobiti dom i menzu. To će im umnogome olakšati studiranje i učiniti ga jeftinijim. Možda upravo zato što nemaju uvjete poput ostalih studenata u zemlji, na povećanje cijene prehrane baš i ne reagiraju.

Kampus Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli polagano dobiva obrise. 28 milijuna kuna vrijedan dom sa 144 kreveta i menza sa 184 mjesta, terasom i pizzerijom trebali bi uskoro biti gotovi. Otvorenje je najavljeno za travanj iduće godine.

Pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci kaže da je to investicija s najvišim standardima koja će omogućiti da student doista osjeti čari studentskog života i u Puli te da će i oni iz drugih hrvatskih gradova naći mjesto u Puli za studiranje.

U središtu grada, u sklopu gradskog restorana, osigurano je mjesto za zamjensku studentsku menzu. Poskupljenje menija, odnosno povećanje subvencionirane cijene s 4,40 na 6,50 kuna kune, nitko nije dočekao raširenih ruku. Pa ni uprava restorana iako, ističu, cijene se nisu dizale 17 godina. Dosad je sve to funkcioniralo dobro, odsad ćemo vidjet, mi ćemo poštovat i studente, jer za njih smo tu, moramo poštivat i Ministarstvo ali moramo i mi nešto zaraditi, sve je skupo, a živimo od svog rada, napominje Slavko Cukon, direktor restorana.

Studentima je uvijek teško, smatraju pulski studenti, ne razmišljajući previše o poskupljenju menija. A još kad napokon dobiju i kampus, koji tako dugo čekaju, ovim će studentima sve izgledati bolje i lakše.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.