Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski taksisti upozoravaju na katastrofalne uvjete rada

10.08.2018.

14:00

Autor: Elvis Mileta

foto: Elvis Mileta

foto: Elvis Mileta

Foto: - / -

Pulski taksisti danas su laganom vožnjom u koloni kroz središte grada upozorili na katastrofalne uvjete kojima su izloženi u svom radu. Usvajanjem novog zakona došla je i konkurencija i to posve nelojalna, drže pulski taksisti.

 Ljuti su i na resornog ministra Olega Butkovića, spominju korupciju i mito, jer po novom zakonu dovoljno je osnovati jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za 10 kn, teoretski unajmiti stotinu vozila s vozačima i svima drugima oduzeti posao u gradu. Stoga upozoravaju da ovako više ne može, danas su u Puli stvorili gužvu u prometu svojom vožnjom u koloni kroz središte grada a već sutra najavljuju nove akcije. Možda i zakrčenjem prometa na Istarskom ipsilonu, ali zbog policije ne žele ulaziti u detalje. Sama policija zasutavila je kolonu u središtu Pule i sve sudionike legitimirala, pa su baš zbog te intervencije policije nastale gužve, jedinstveni su pulski taksisti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.