Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski Tehnomont izgradio trajekt za prijevoz putnika, bicikala i motora

16.02.2015.

13:33

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brodogradilište Tehnomont u Puli izradilo je trajekt za prijevoz putnika, bicikala i motora za englesku tvrtku Gosport Ferry. Primopredaja je obavljena, a ovih dana brod će krenutu put Engleske.

Namjena broda je prijevoz 300 putnika, bicikala i motora na relaciji između Porstmoutha i Gosportha a odlika su mu iznimna upravljačka svojstva.Brod je građen od čelika,dužine je gotovo 33 metra, pokreću ga dva motora snage svaki 294 kilowata a razvija brzinu od 10 čvorova.Trajekt je nazvan "Harbour Spirit".

Brod je naručitelju predan 12. veljače. Sada se očekuje dolazak transportnog broda koji će ga morskim putem prevesti do Porsmoutha. U Tehnomontu trenutačno rade brod za Norveškog naručitelja za opskrbu ribljih farmi u Norveškoj. Posla ima jer osim izgradnje Tehnomont se bavi remontom i konverzijom brodova, proizvodnjom solarnih kolektora a diO Tehnomontovih radnika radi i u njemačkim brodogradilištima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.