Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski ugostitelji: teško je, preživjet ćemo uz pomoć mjerodavnih

27.11.2020.

15:34

Autor: Tatjana Kaštelan

Arton Ramadani, pulski ugostitelj (foto: HRT Centar Pula)

Arton Ramadani, pulski ugostitelj (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

Istarski ugostitelji u problemima su. Hoće li preživjeti preventivnu epidemiološku mjeru zatvaranja objekata. Iz Stožera uvjeravaju znamo što radimo, Grad Pula novčanom injekcijom nastoji pomoći. Ugostiteljima će zatvaranje objekata jako teško pasti.

Ključ u bravu do 21. prosinca. Nije lako, nadamo se da ćemo opstati, kažu vlasnici pulskih ugostiteljskih objekata Arton Ramadani, Mirjana Bajla i Denis Bimbašić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac uvjerava – znamo što radimo. Pulski gradonačelnik Boris Miletić pomaže novčano s preko dva milijuna kuna te zakupcima poslovnih prostora.

Iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije pozivaju sve ugostitelje da inicijative, primjedbe, prijedloge i probleme s kojima se susreću upute na e-mail Ceha ceh-ugostitelja@ok-istre.hr i dobit će odgovore.

Također, iz Ceha apeliraju na poslovne banke da kod izdavanja kredita ugostiteljima budu fleksibilnije i da im u ovim izvanrednim okolnostima omoguće lako dostupna kreditna sredstva.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pulski ugostitelji: teško je, preživjet ćemo uz pomoć mjerodavnih

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.