Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski vatrogasci u minuti na teren - novi režim vožnje u Dobrilinoj ulici

17.07.2017.

15:22

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski vatrogasci zadnjih su dana dokazali kako su građani i gosti u sigurnim rukama. Za još brže djelovanje – uz njihovo sjedište u Dobrilinoj ulici, od danas je postavljen semafor koji će omogućiti da na teren krenu odmah po dojavi.

Unatoč otežanim vremenskim uvjetima jučer su, uz pomoć kanadera, ugasili požar na nepristupačnom terenu u Peroju, a tijekom vikenda imali su 13 intervencija.

Danas u probnoj funkciji, a sutra u prometu – semafor u Dobrilinoj ulici omogućit će pulskim vatrogascima da čim prije i bez neželjenih prometnih posljedica iziđu na teren, kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudio KarlovićOvo je prvi takav sustav u Istri.

Jučer je u Peroju postrojba intervenirala na ove godine najvećem i najzahtjevnijem požaru na Puljštini. Vatrogasna zajednica Istarske županije gotovo sve intervencije rješava sama; sedam područnih zajednica s preko 350 operativno sposobnih i opremljenih vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih) s preko 70 vatrogasnih vozila.

Što se, pak, novog prostora pulske postrojbe tiče, u realizaciju Vatrogasnog doma kreće se za otprilike godinu dana.

Vatrogasci su na 193 a na pripravnosti je i Županijski centar 112.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.