Hrvatski radio

Radio Pula

Pulskoj bolnici 38 milijuna kuna za opremu

08.02.2017.

17:03

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska bolnica dobit će 38 milijuna kuna europskih sredstava za opremanje dnevne bolnice, najavila je ravnateljica Irena Hrstić. U Vladi su, naime, potpisani ugovori o dodjeli oko 575 milijuna kuna za 12 hrvatskih bolnica.

Sredstva su za infrastrukturne radove, medicinsku opremu te za administrativnu provedbu  programa dnevnih bolnica. Riječ je projektu u sklopu operativnog programa europske unije "Konkurentnost i kohezija" . S ravnateljima bolnica među kojima je bila i ravnateljica pulske opće bolnice Irena Hrstić, ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Natječaji za opremu kreću uskoro.

Najveći radovi na bolnici trenutačno su oni manje vidljivi, u unutrašnjosti bolnice, kaže predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Valerio Drandić. Početak montaže aluminijske bravarije očekuje se za tri tjedna. Malo kasnije nego što se planiralo, jer se u međuvremenu, kaže Drandić, promijenio pravilnik o statičkim svojstvima velikih staklenih površina.

U Upravi pulske Opće bolnice kažu kako će dnevna bolnica biti formirana i prije otvaranja nove bolnice. Usporedo s radovima u unutrašnjosti zgrade i pripremama za dnevnu bolnicu kreću i natječaji za opremu. Predsjednik Upravnog vijeća Drandić kaže kako je završetak nove pulske bolnice malo je prolongiran i očekuje se krajem ljeta ili početkom jeseni 2018. godine.

U nastavku možete poslušati izjavu ravnateljice pulske bolnice Irene Hrstić.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.