Hrvatski radio

Radio Pula

Puna sezona u rovinjskome škveru - stigli novi navozi

05.02.2017.

18:11

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinjsko remontno brodogradilište, popularni škver, napokon dobilo nove navoze. U tom malom škveru, posljednjem od nekadašnjih sedam u Rovinju, odnedavno su ukupno 4 navoza. Dva za plovila do 22 metra te dva navoza za manje brodice.

Godinama zapušteno, ovo nekadašnje brodogradilište tvornice Mirne, živnulo je unatrag tri godine otkad njime upravlja  gradska Lučka uprava. Ovdašnji brodari dosad su nerijetko zbog remonta odlazili u Pulu i na Kvarner. Premda se još uvijek "traži navoz više", situacija je puno bolja. Potvrđuje to i majstor Mladen Takač koji vodi remont tri broda odjednom i koji i ovom prigodom upozorava na nedostatak radnika u toj struci. U Lučkoj upravi u Rovinju računaju kako će i tijekom ljeta biti posla odnosno da će njihove usluge i navoze koristiti i vlasnici plastičnih plovila. Osobito nakon što je zbog rekonstrukcije zatvorena ACI-jeva  marina u Rovinju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.