Hrvatski radio

Radio Pula

Puno je prostora za napredak u turizmu, smatraju hotelijeri

04.12.2017.

15:15

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč dobrim rezultatima u turizmu, hotelijeri ipak nisu prezadovoljni. Porezno opterećenje je previsoko, kao i davanja državi za zaposlenike. Velike hotelske kuće zadnjih su godina bile izložene dodatnim opterećenjima što bi, reći će mnogi od njih, bilo u redu da su im ona nosila i neke benefite.

Prema riječima Zrinke Bokulić, predsjednice Uprave društva Laguna Novigrad, još se puno toga mora promijeniti u području hotelijerstva.

Turistička strategija postoji, kao i investicije. Što se, pak, kvalitetnog radnika u turizmu tiče, poslodavac mora ulagati u edukacije i tako stvoriti dobrog radnika.

Plaće radnika opterećene su visokim porezima, a s druge strane i poslodavci snose veliko porezno opterećenje. Tu se onda balansira između očekivanja i mogućnosti, što nije uvijek jednostavno.

Kada bi država poslodavce porezno rasteretila, velik broj njih, taj je iznos poreza spremno prebaciti na primanja radnika.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR