Hrvatski radio

Radio Pula

Rabac 'prepun' turista

06.08.2015.

10:49

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proteklog je vikenda preko istarskih graničnih prijelaza Kaštela, Plovanije i Požana u zemlju ušlo čak 205 tisuća putnika. Mnogi od njih izabrali su Istru za odmor. A izvrsne turističke rezultate ove godine bilježi i Rabac. Taj je gradić na istočnoj obali Istre, samo u srpnju posjetilo 7 posto više gostiju koji su ostvarili 5 posto više noćenja nego lani. Očekivanja su dobra i za kolovoz, ali i posezonu.

U Rapcu je, kao i u ostalim istarskim turističkim gradovima, ova sezona veoma dobra. Gostiju ima iz mnogih zemalja, a tradicionalno su najbrojniji Nijemci. U hotelu mi je odlično, savršena je usluga, uživamo, kažu. U Rabac dolazimo već dugi niz godina i naravno planiramo se vratiti.

Rabac je na vrhuncu sezone posebno prilagođen obiteljima s djecom kojih ima najviše kada počnu školski praznici u našim emitivnim turističkim tržištima. Stoga se to mjesto opredijelilo za razvoj enogastronomske ponude ali i za aktivni odmor, kaže direktorica Turističke zajednice Labin-Rabac Radmila Kos Paliska.

A upravo turistička kuća Valamar svake godine znatna sredstva ulaže u svoje kapacitete, među njima i u one rabačke, ističe Sandi Sinožić, direktor operacije odredišta Rabac u Valamaru.

Razvoj proizvoda te suradnja privatnog i javnog sektora ključni su za uspjeh rabačkog turizma čije bi se dobre brojke trebale nastaviti i ovaj mjesec, ali i u posezonskom rujnu, pa se do kraja godine očekuje ostvarenje od milijun i 300 tisuća noćenja.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.