Hrvatski radio

Radio Pula

Radionica gradnje suhozida na Dubrovi

29.09.2021.

14:26

Autor: Tomislav Šikić

Suhozid (Foto: Gloria Sellan/ustupljena fotografija)

Suhozid (Foto: Gloria Sellan/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 2021. udruga Mediteranski kiparski simpozij te partneri Turistička zajednica Grada Labina i Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja organiziraju radionicu gradnje suhozida koja će se održati 2.. (subota) i 3. listopada (nedjelja) od 11 do 17 sati.

Prijave su obvezne putem poveznice https://www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2021/301 najkasnije do 1. listopada do kraja dana. 

- Nakon uspješnih radionica obnove i gradnje suhozida u Parku prošle godine, ove godine tom aktivnosti obilježiti Svjetski dan turizma, čija je tema “Turizam za uključiv razvoj”, a suhozid je upravo to – slavi tradiciju, njeguje baštinu, uključuje ljude svih dobi i ne mari za vještine, na svježem zraku u jedinstvenom ambijentu Parka skulptura Dubrova. - izjavila je Renata Kiršić, predsjednica Udruge. 

Ovogodišnju će grupu voditi majstor suhozidne gradnje Alen Čikada, a obnavljat će se suhozid koji omeđuje Park paralelno sa šetačkom rutom koja prolazi kraj skulptura Miroslava Šuteja, Peruška Bogdanića pa sve do Trona Ivana Kožarića kiparice Marije Ujević.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.