Hrvatski radio

Radio Pula

Radionica izrade nakita od papira

05.02.2023.

10:26

Autor: HRT

Ilustracija - recikliranje

Ilustracija - recikliranje

Foto: Pixabay / Pixabay

Započinje ciklus edukativnih programa namijenjenih svih građanima, a u cilju podizanja svijesti o važnosti odgovornog upravljanja otpadom te upoznavanja s mogućnostima ponovne upotrebe različitih vrsta materijala. Organizira ih Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule. Prva u nizu besplatnih radionica ovog tipa, održat će se u utorak, 7. veljače u 17:30 sati u prostoru Radione Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc.

Svi zainteresirani polaznici radionice imat će tako priliku izrađivati nakit od papira, a sve uz stručno vodstvo Irene Buić Mitrović, koja se bavi paper craftom, kao i drugim kreativnim tehnikama te je dugogodišnja članica udruge MedulinArt.


Uz edukativne sadržaje, polaznici radionica koji su ujedno korisnici usluga Pula Herculanee ostvarit će dodatne predviđene popuste na usluge odvoza otpada.


- Kao što smo najavili, Pula Herculanea s partnerima projekta je započela ciklus edukativnih radionica te drugih edukativno-informativnih aktivnosti kojima želimo potaknuti sve naše sugrađane i same korisnike na odgovorno prikupljanje i odlaganje te tako povećati selektiranje otpada. Edukativne radionice ujedno su i prilika za osiguravanje popusta na redovite usluge Pula Herculanee za korisnike kućanstvo. Time želimo dodatno potaknuti naše korisnike na edukaciju i angažman u očuvanju našeg grada i prirode - ističe je Robi Fuart, direktor Pula Herculanee.


Niz radionica, koje će se održavati jedanput mjesečno, provodi se u suradnji s udrugom Zelena Istra, a prva radionica upcycling izrade nakita od papira pokazat  će građanima kako se otpad, ako je pravilno razvrstan, kasnije može ponovno upotrijebiti. Koristeći papir, kojeg svakodnevno upotrebljavamo te akrilne boje, štapiće, špagice i drvofix, sudionici će kreirati jedinstveni nakit i onome što je moglo postati otpad dati potpuno novu vrijednost.


Obzirom da je broj mjesta za navedenu radionicu ograničen, svoj dolazak potrebno je najaviti prijavom na e-mail: ured@zelena-istra.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.