Hrvatski radio

Radio Pula

Radionice društvenog inoviranja u Labinu i Vodnjanu

05.12.2021.

10:58

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva/ustupljena fotografija

Foto: Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U sklopu Projekta +Resilient u Labinu i Vodnjanu održat će se radionice društvenog inoviranja u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Javne ustanove "Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondova“.

Radi se o interaktivnim radionicama društvenog inoviranja koje su otvorene za sve zainteresirane dionike – predstavnike iz organizacija civilnog društva, javne uprave, institucija, ustanova, privatnog sektora te ostale zainteresirane građane. Kroz radionice društvenog inoviranja namjera je u suradnji različitih dionika doći do konkretnog rješenja koje može biti provedeno i realizirano a po pitanju nekog

društvenog problema. Radionice će voditi Lana Lovašić, međunarodna konzultantica za društvene inovacije i društveno poduzetništvo te će uz nju u Labinu radionicu moderirati Manuela Hrvatin – Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe, dok će u Vodnjanu to biti Dean Verbanac – predsjednik druge ICT Istra.

U Vodnjanu-Dignano će područje na kojem će se raditi biti digitalne inovacije, u Labinu održivi lokalni turizam. 

Lana Lovašić ima iskustva od preko 15 godina u području razvoja poduzetništva na način primjene inkluzivnih inovacija koje će doprinijeti društvenom napretku, u kojem će postojati jednake mogućnosti

i održivi razvoj. Iskustvo u društvenom investiranju, društvenoj ekonomiji i društvenom poduzetništvu

stvarala je radeći sa brojnim međunarodnim organizacijama poput: British Council, YBI, Social Enterprise

UK, Group SOS, Government of Finland, Toshiba, Flanders Government, Government of South Africa, Industrial Development Corporation, the European Union, Social Enterprise Academy, WWF i drugi. 

Radionica društvenog inoviranja u suradnji s Gradom Labinom i Gradom Vodnjanom-Dignano održati će

se s početkom u 14 sati: 

  • LABIN, utorak 7.12., Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1a
  • VODNJAN, srijeda 8.12., POU Vodnjan, Portarol 31

Događaj će se održati sukladno mjerama za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID – 19 te je broj sudionika ograničen. 

PRIJAVE PUTEM GOOGLE OBRASCA: https://forms.gle/1fu6CpZSLnwgkJhGA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.