Hrvatski radio

Radio Pula

15:07 / 14.03.2017.

Autor: Džana Banić

Radionice za privatne iznajmljivače

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Privatni iznajmljivači na sjeverozapadu Istre, sa svojih 10 tisuća postelja, ostvaruju oko četvrtine turističkog prometa na tom području. Kako bi unaprijedili svoju ponudu na sve zahtjevnijem tržištu, njihova Udruga za svoje članove organizira i edukacije. Jedna takva održana je danas u Novigradu.


Privatni iznajmljivači na području Bujštine uglavnom raspolažu apartmanima i sobama i tek manjim brojem luksuznih kuća za odmor. Podizanje kvalitete smještaja stalni je zadatak onih koje se bave ovim poslom pa se puno ulaže u uređenje interijera ali i okoliša, naglašava direktorica Turističke zajednice grada Novigrada Vesna Ferenac. Pomoć stručnjaka s tih područja, kakva se nudi na radionicama, stoga je dobrodošla.


Nuđenje doručka uz smještaj dodatni je prihod privatnom iznajmljivaču ali i još jedan posao koji valja znati dobro obaviti. Zato je slastičarka i predsjednica Udruge privatnih iznajmljivača klastera sjeverozapadne Istre Dragica Lukin održala radionicu o tome kako gostima pripremiti zdravi doručak.


Pri tom bi, savjetuje Lukin, trebalo voditi računa o tome da se u nude domaći proizvodi. To gosti cijene a tako se ujedno, zaključuje, pomaže i lokalnim poljoprivrednicima u plasmanu proizvoda.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.