Hrvatski radio

Radio Pula

10:08 / 13.06.2018.

Autor: Džana Banić

Radovi na uređenju gradske plaže na Hidrobazi privode se kraju

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

U uređenje priobalja Hidrobaze i sadržaja uz plažu do sada je uloženo gotovo 11 milijuna kuna, najvećim dijelom iz pulskog gradskog proračuna ali i novca Ministarstva turizma. Za desetak dana bit će dovršeni radovi zadnje faze uređenja ove atraktivne lokacije nasuprot Brijunskog otočja.

Radovi na Hidrobazi počeli su 2016. godine nasipavanjem šljunka na plažu ali i njenom zaštitom od udara velikih valova, naglašava pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule Giordano Škuflić: "Napravljeni su prilazi na invalide, napravljena je i staza koja dijeli prostor za kupače od ostalog rekreativnog prostora", pojašnjava Škuflić

Ove godine uređivao se prostor iza plaže pa će posjetitelji za koji dan moći koristiti netom dovršene rekreativno sportske sadržaje, dodaje Giordano Škuflić. Kaže da se uređuje igralište na pijesku za mali nogomet, badmington i odbojku. Napravljen su, ističe i podzemna infrastruktura kako bi postavili saniratni čvorovi, tuševi i urbana oprema te uredio pristupni put, sve kako se jednu takvu plažu učinilo modernom.

U taj će se vrijedni prostor i dalje ulagati, najavljuje pročelnik Škuflić. Uvijek u skladu s projektom koji tu predviđa isključivo sadržaje za sport i rekreaciju. Ovih dana u pulskoj se gradskoj upravi razgovara što će se konkretno raditi iduće godine i koliko će se novca za tu svrhu izdvojiti iz gradskog proračuna za 2019. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.