Hrvatski radio

Radio Pula

Radovi u centru Pule

03.06.2015.

12:40

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je počela turistička sezona, Pula je zbog radova na plinofikaciji i rekonstrukciji vodovodne mreže još uvijek raskopana. No, srećom, radovi se približavaju završetku, a gradilišta u centru grada danas je obišao i pulski gradonačelnik .

Gradska plinska mreža stara više od sto godina u cijelosti je obnovljena. Pula i okolica dobili su 182 kilometra nove plinske mreže vrijedne 115 milijuna kuna. Preostalo je još 150 metara na Monte Zaru koji će biti dovršeni do kraja idućeg tjedna. Deseci milijuna kuna uloženi su u protekle tri godine i u vodovodnu mrežu od čega pola milijuna u rekonstrukciju Carrarine ulicu u centru grada.

Na Giardinima se gradi i stajalište za električne bicikle. Gradonačelnik Boris Miletić zahvaljuje građanima na strpljenju i razumijevanju, no njihova su mišljenja podijeljena. Tijekom ljeta ne očekuju se novi radovi u centru grada. U ponedjeljak kroz 4 baklje počinje isplinjenje staroga plinskog sustava što će trajati 3 do 4 dana. Do kraja godine Puljani mogu očekivati radove na velikom kružnom toku u Šijani i izgradnji nove bolnice zbog čega treba računati na radove u Santorijevoj ulici.

Pogledajte galeriju i poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.