Hrvatski radio

Radio Pula

Raspisan natječaj 'Razvoj društva'

04.06.2013.

12:08

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva raspisala je natječaj 'Razvoj društva' koji predviđa do 200 tisuća kuna potpora za udruge. Najavili su i Dane otvorenih vrata koji će se u suradnji s Vladinim uredom za udruge održati 13. i 14. lipnja u Puli.

U cilju promicanja decentraliziranog modela financiranja udruga civilnog društva istarska Zaklada raspisala je natječaj kojim želi jačati kapacitete nevladinih organizacija koje djeluju u Istarskoj županiji. Aktualni natječaj otvoren je do 1. srpnja, a specifičan je po tome što se na njega mogu prijaviti isključivo udruge.

Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva napominje da je vrijednost natječaja 200 tisuća kuna, a financijska potpora koju je moguće ostvariti je od 20 do 50 tisuća kuna.

Svrha okruglog stola je dobiti kvalitetnu informaciju od strane civilnog sektora što će Zakladi pomoći u donošenju Strateškog plana za razdoblje od 2014. do 2017., poručuje Ružić te podsjeća da se sve informacije o natječaju i programu Dana otvorenih vrata mogu pronaći na mrežnim stranicama istarske Zaklade.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.