Hrvatski radio

Radio Pula

Rast proizvodnje u Mirni

09.12.2013.

15:02

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinjska Mirna 2013. godinu završava uz rad u dvjema smjenama i rekordnu dnevnu proizvodnju od oko 215 tisuća limenki sardina. U tvornici optimistično očekuju i završetak predstečajne nagodbe.

Rovinjska Mirna sigurno će premašiti prošlogodišnju proizvodnju i na tržište plasirati više od 20 milijuna konzervi sardina. Nakon dobre prošle, stabilna proizvodnja bila je i cijelu 2013. godinu, a zadnja dva mjeseca podsjećaju na najbolje dane tvornice.

Mirna je otkupila velike količine ribe i prije dva mjeseca uvela rad u dvije smjene te zaposlila još 70 radnika. Predsjednik radničkog vijeća u Mirni Abedin Ramadani kaže kako Mirna trenutačno proizvodi i više nego u davnim najboljim danima.  

Taj ritam proizvodnje potrajat će se do 22. prosinca kada će radnici Mirne na kolektivni godišnji odmor. Mirni je osiguran bescarinski izvoz u zemlje CEFTE, pa joj ulazak naše zemlje u EU nije donio nove izvozne troškove. Preostaje odavno potrebna obnova pogona kako bi rovinjska tvornica ribe mogla ponovno dobiti izvoznički broj i tako opet izvoziti i u zemlje Europske unije. Pa bez obzira na tijek i rezultate predstečajne nagodbe, kaže Ramadani. 

Mirnu za oko dva mjeseca očekuje drugo ročište u postupku predstečajne nagodbe, a presudna je odluka države kao njezinog najvećeg vjerovnika.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.