Hrvatski radio

Radio Pula

"Razvoj rješenja za održive gradove!"

22.03.2023.

06:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Grad Pula poziva sve osnovne i srednje škole da se odazovu Međunarodnom STEM natjecanju pod nazivom "Razvoj rješenja za održive gradove!" objavljenog u sklopu poziva za natjecanje na temu zaštite okoliša u organizaciji British International Education Association (BIEA).

 

Međunarodno STEM natjecanje fokus stavlja na klimatske promjene i daje mladima priliku da svoje misli usmjere u budućnost i koriste kreativno predviđanje kako bi osmislili načine na koji bi ljudi u budućnosti mogli živjeti u skladu s planetom.


Natjecanje je otvoreno za timove između 3-5 učenika u dobi od 6-18 godina (4 dobne skupine), a moguća je i individualna prijava. 


U prvom krugu natjecanja rok za predaju radova je 28. travnja 2023. godine. Djeca u timovima istražuju i pišu izvješće na engleskom jeziku (do 2500 riječi). Mogu napraviti i kratak video kako bi objasnili svoje ideje, ali to nije obvezno. Finale natjecanja održati će se u srpnju 2023. godine, a svečanost dodjele nagrada održati će se u zgradi Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva u Londonu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.