Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod – Dean Verbanac o nadolazećoj ICT konferenciji 'Let's Grow' u Puli 6. svibnja – 04.05.2022.

05.05.2022.

16:56

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Dean Verbanac gost Razvojnog koda

Dean Verbanac gost Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gost Tatjane Kaštelan je Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra. U Puli se u petak, 6. svibnja, održava ICT konferencija pod nazivom i motom 'Let's Grow'. Okupit će predstavnike ove djelatnosti te ponuditi građanima i gostima, prvenstveno mladima, sve o informacijsko-telekomunikacijskom sektoru. Konferencija i svi sadržaji na njoj su besplatni i otvoreni za sve generacije i struke; 10-17h30, DHB Pula.

Istra je spremna za konferenciju o novim tehnologijama namijenjenu prvenstveno mladim naraštajima ali i svim građanima, bez obzira na dob i djelatnost kojom se bave. ICT konferencija 'Let' Grow' okupit će stručnjake, inovatore i predstavnike informatičko-telekomunikacijske industrije. Organizator je udruga ICT Istra s partnerima, najavljeno je ovih dana na konferenciji za novinare u Puli. Uz  ostale, partneri su Hrvatska gospodarska komora, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Društvo za robotiku Istre.

Drago nam je da smo kao strukovna konferencija okupili informatičko komunikacijske tvrtke u Istri, ima nas trenutačno 24, i sve nas je više. Zajedničkim snagama pokrenuli smo ovu konferenciju jer želimo brendirati ITC Istre na globalnom tržištu

Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra

ICT Istra je udruga softverskih i informatičkih stručnjaka i tvrtki, koja promovira Istru kao globalno IT središte s mogućnostima razvoja karijere i ispunjenog života u Istri, dodaje Dean Verbanac. Konferencija 'Let's Grow!' okupit će 6. svibnja u Puli jaka stručna i inspirativna imena, koja će kroz predavanja i radionice motivirati i potaknuti učenike, studente, sve mlade na prepoznavanje potencijala, obrazovanje i zapošljavanje u IT sektoru u Istri.


U nastavku poslušajte emisiju Razvojni kod u kojoj je gost Tatjane Kaštelan Dean Verbanac, 4. svibnja 2022.

Gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Dean Verbanac, 4. svibnja 2022.

ICT je sektor koji mora poslovati transparentno, čulo se. Radnici u ovoj branši nose znanje i treba ih poštovati i ulagati u njih, oni nam definiraju budućnost. U ovom sektoru su plaće veće od prosjeka, a kriza koju je prouzročila pandemija koronavirusa nije prodrmala već ojačala ICT djelatnost. Bilježi se pozitivan trend poslovanja jer se tvrtke jako lako mogu prilagoditi, pojašnjava Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra.


U nastavku poslušajtei  kratku reportažu o nadolazećoj ICT konferenciji 'Let's Grow'.

Reportažni prikaz o nadolazećoj ICT konferenciji Let's Grow', 29 travnja 2022.

Dean Verbanac, predsjednik ICT Istre

Dean Verbanac, predsjednik ICT Istre

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

ICT udruga krenula je kao inicijativa za udruživanjem još 2017. godine. Potom je pri Hrvatskoj gospodarskoj komori osnovana strukovna grupa ICT Istra, dok 2020. godine postaje udruga, koja djeluje do danas, od početka na čelu s Deanom Verbancem.


Emisiju Razvojni kod s Deanom Verbancem na frekvencijama HRT Radio Pule mogli ste poslušati u Razvojnom kodu Tatjane Kaštelan u srijedu, 4. svibnja između 19 i 20 sati. A možete je poslušati i ovdje. Do slušanja i čitanja. Uključite se i u podcast 'Razvojnog koda' i pratite nas stalno!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici