Hrvatski radio

Radio Pula

Rekordna turistička godina u Puli

10.12.2013.

15:35

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo 256 tisuća dolazaka te milijun i 400 tisuća noćenja, što je porast u dolascima četiri a u noćenjima dva posto, rečeno je na zadnjoj ovogodišnjoj skupštini Turističke zajednice grada Pule.

Bila je to ujedno prilika da se rezimira turistička godina na izmaku te najave aktivnosti za iduću. 2013. bila je rekordna turistička godina u Puli, a to potvrđuje podatak da je prvi put u bližoj povijesti prijeđena brojka od milijun i 400 tisuća noćenja.

Popunjenost privatnog smještaja bila je na lanjskoj razini, dok su hoteli bili nešto slabije popunjeni, a uzrok je, kaže direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, manji dolazak ruskih gostiju zbog uvođenja viznog režima. Premda su Nijemci i Talijani jedni od najbrojnijih gostiju, oni su ipak ove godine ostvarili blage minuse, kaže Cinkopan Korotaj dodajući kako nadu bude nova tržišta.

Većina ovogodišnjih turističkih aktivnosti nastavit će se i iduće godine. Za preuređenje Kandlerove ulice u takozvanu ulicu kulture od sponzora je dobiveno 30 tisuća kuna, a više od pola od potrebnih 2,5 milijuna kuna osigurano je i za projekt Svjetleći divovi, ističe Sanja Cinkopan Korotaj.

Od ostalih projekata koji se nastavljaju iduće godine, Cinkopan je izdvojila manifestacije: Pula pleše, Dani trgovina, događanja na Usponu de Ville.

Nakon skupštine Turističke zajednice izabrani su i članovi turističkog vijeća, nadzornog odbora te predstavnici u skupštini Turističke zajednice Istarske županije. Među njima najviše ih je iz pulskog hotelijera Arenaturista, a ušli su i predstavnici Unilinea, Nacionalnog parka Brijuni, Pulaprometa, Puljanke i Ceha ugostitelja.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

1 dan

SLUŠALICE

OŠ CENTAR