Hrvatski radio

Radio Pula

Rezultati analize vode u Puli gotovi u utorak

08.02.2016.

11:38

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra bi trebali biti poznati rezultati analize ispravnosti vode u Puli koju provodi županijski Zavoda za javno zdravstvo. Iz pulskog Vodovoda i dalje pozivaju građane u središtu Pule da prokuhavaju vodu te da na nekoliko minuta otvore slavine kako bi se isprale cijevi u kućnim vodovodnim mrežama.

Puljanima koji žive u središtu grada već se četvrti dan preporučuje da prokuhavaju vodu za piće. Tako bi trebalo biti do sutra kada se očekuje detaljna analiza ispravnosti vode. Od subote ujutro, cisterna s pitkom vodom obilazi grad, ali građani nisu pretjerano zabrinuti.

I vozač cisterne Valter Božac iz Vodovoda ističe kako građani nisu jako zabrinuti, a pitku vodu prevozit će dok budu na snazi mjere prevencije.

Probleme sa zamućenjem vode u noći s četvrtka na petak izazvao je kvar na redukcijskom ventilu precrpne stanice, pa je potekla prevelika količina vode što je podignulo talog s dna spremnika i iz slavina potekla blatna voda. Zamućenje se najviše osjetilo na Monte Zaru, u Nazorovoj ulici i na Kaštanjeru, dok šire područje grada nije obuhvaćeno jer se napajaju iz drugih sustava. Direktor Vodovoda Dean Starčić ističe kako je u petak navečer obaviješten Zavod za javno zdravstvo.

Opasnosti za zdravlje građana nema, ističe Starčić zaključujući kako nalazi internog laboratorija pulskog Vodovoda pokazuju da je voda ispravna. Ipak, konačni rezultati znat će se sutra.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.