Hrvatski radio

Radio Pula

"Roboti i novi oblici pismenosti"- okrugli stol u Puli

23.03.2017.

15:26

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Roboti i novi oblici pismenosti" naziv je okruglog stola koji je održan na Sveučilištu "Juraja Dobrila" u Puli. Okupio je stručnjake koji se bave uvođenjem robota u nastavu, profesore i studente. Raspravljalo se o izazovima budućeg korištenja robota u obrazovanju.

 

Nakon Zagreba i Splita tema o uvođenju robota i novih oblika pismenosti u nastavu stigla je i u Istru kako bi se  uspješno odgovorilo izazovima sve šireg uvođenja robota u sve djelove društva. Pulsko sveučilište je u svoj kurukulum već uvelo nove predmete a unose se novi kolegiji. Predstavljen i 3 D printer  koji će se za nastavu Informatike i Proizvodno strojarstvo koristiti od iduće akademske godine. Svijet je već odavno informatički pismen a u idućih desetak godina slijedi robotička pismenost, rekao je ovom prigodom dr.Gojko Nikolić umirovljeni profesor strojarstva i brodogradnje na Sveučilištu u Zagrebu. Slijedeći okrugli stol o robotici i novim oblicima pismenosti održat će se u Varaždinu.

poslušajte prilog Brankan Biočića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

17 h

Pulska noć

Pulska noć