Hrvatski radio

Radio Pula

Roditelji uz male pacijente

11.05.2015.

12:49

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opća bolnica u Puli dugogodišnju titulu 'prijatelja djece' opravdala je i svojim uključivanjem u akciju koju je pokrenulo Društvo Naša djeca. Zahvaljujući toj akciji, roditelji malih pacijenata borave s njima na Odjelu pedijatrije, što značajno pridonosi njihovu bržem oporavku.

Na Dječjem odjelu pulske bolnice trenutačno je smješteno 17 malih pacijenata, a još njih 11 svakodnevno se koristi uslugom takozvane Dnevne bolnice. Boravak roditelja i njihova pomoć dragocjeni su i pridonose bržem oporavku malih pacijenata, kaže voditeljica odjela, dr. Mirna Milevoj Ražem.

Djecu na pulskoj pedijatriji često posjećuju i aktivisti Crvenoga križa te članovi Udruge 'Crveni nosevi'. No uloga roditelja nezamjenjiva je i mogla bi i trebala biti veća, smatra doktorica Milevoj Ražem. Veće angažiranje roditelja na pulskoj pedijatriji trenutačno ipak sprječava skučenost prostora, nedovoljan broj toaletnih čvorova i odvojenih soba, kaže doktorica Ražem.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.