Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinj: 10. stručni skup o unapređenju predškolskog sustava

16.10.2019.

13:31

Autor: Tatjana Kaštelan

U Rovinju deseti stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Rovinju deseti stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

U Rovinju je održan deseti stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije. Organizator je Zavod za javno zdravstvo s partnerima, a to su ove godine Grad Rovinj i tamošnje predškolske ustanove Neven i Naridola. Prevencija u najmlađoj dobi, čulo se, najveći je ulog u zdravo društvo.

Više od stotinu stručnjaka iz prosvjete, odgoja i zdravstva, okupilo se u rovinjskome multimedijalnom centru te iznijelo novosti s ciljem što kvalitetnijeg boravka i odgoja djece u predškolskim ustanovama. Skup je za nas jako važan, rekao je Dragan Poropat u ime grada domaćina, Rovinja.

Ortopedija i dijete, ušljivost, pretilost, mentalno zdravlje u predškolskom uzrastu neke su teme o kojima su govorili stručnjaci. O higijeni, prehrani, odgoju u skladu s prirodom, suradnji s OPG-ovima te još brojnim temama uz primjere dobre prakse, sve se to moglo čuti u multimedijalnom centru. Puno smo već postigli, rekla je ravnateljica dječjih vrtića Neven i Naridola Sandra Orbanić.

Sve je jača suradnja s pulskim Sveučilištem Jurja Dobrile, kaže ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović. Prilika je to da iznesu stručne radove i doprinesu unapređenju predškolskog sustava. Inače, ovo je jedini hrvatski stručni skup o predškolskoj preventivi, prosvjeti i odgoju koji se održava svake godine.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Rovinj: 10. stručni skup o unapređenju predškolskog sustava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.