Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinj i Poreč turistički rekoderi i u rujnu

29.09.2016.

12:21

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri i na kraju rujna borave mnogobrojni turisti. Posezona je izvrsna. Od početka godine ostvareno je 3 milijuna i 650 tisuća dolazaka te više od 24 milijuna noćenja - najviše u Rovinju i Poreču koji su među tri najposjećenija odredišta na Jadranu. Najave su dobre i za listopad.

Rujan je opravdao sva očekivanja. Hoteli su dobro popunjeni, zahvaljujući lijepom vremenu i u kampovima ima više gostiju nego lani, a jedino privatni smještaj posustaje. Ovo je razdoblje godine kada Istru posjećuju pretežito organizirane grupe gostiju, najviše je turista treće životne dobi i stižu ponajprije kako bi razgledali turističke znamenitosti.

Pula ima krasan amfiteatar, lijepo vrijeme, bogata povijest, razlozi su zašto smo odabrali vidjeti ovaj grad - prekrasno je, kaže turistica.

Uz Rovinj u kojem je dosad ostvareno 3 milijuna i 250 tisuća noćenja i Poreč je u rujnu premašio brojku od 3 milijuna noćenja. Direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik ističe kako su očekivanja izvrsna i za nastavak posezone, posebno listopad. 

A da su najave dobre i za nastavak posezone, posebice listopad, ističe i direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Kaže kako se do konca godine očekuje ostvarenje od 4 milijuna dolazaka i 25 milijuna noćenja i to zahvaljujući izvrsnoj posjećenosti, ne samo priobalja nego i unutrašnjosti Poluotoka.

Dani tartufa, maslinovog ulja, fešta vina, sajam pršuta samo su dio onog što će u listopadu i studenom goste privlačiti u Istru. Sinergijom javnog i privatnog sektora bit će organizirane i biciklijade, pješačenja te trkačke utrke - sve kako bi se produljila posezona te stvorili uvjeti za toliko željeni cjelogodišnji turizam.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.