Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinj šampion hrvatskog turizma

05.10.2019.

09:11

Autor: Nives Kalebić

(foto: Dubravka Petrić/Pixsell)

(foto: Dubravka Petrić/Pixsell)

Foto: - / -

Rovinj je na sinoć završenim Danima hrvatskog turizma u Osijeku proglašen destinacijom godine, a mnogo je još vrijednih nagrada na ovogodišnjim danima turizma stiglo u Istru. Nagrađeni su, uz ostale, i turistički objekti u Poreču, Rapcu, Novigradu.

Porečki Spinnaker proglašen je najboljim hrvatskim restoranom za 2019., a Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu hotelom godine. Trijumfirao je i Aminess Maravea Camping Resort iz Novigrada koji je proglašen kampom godine.

Posljednji put Rovinj se najvećom nagradom struke ovjenčao 2014. godine, pa nema razloga sumnjati da je u proteklih pet godina učinjen znatan kvalitativan i kvantitativan iskorak kojemu iz godine u godinu svjedoče njegovi stanovnici, a iz sezone u sezonu domaći i strani gosti.

 

Rovinj je godinama na samom vrhu hrvatskog turizma, ne samo po broju ostvarenih noćenja, već zbog kontinuiranog rasta kvalitete turističke ponude. Ove godine dovršene su dvije najveće investicije zadnjih godina, Grand hotel Park s pet zvjezdica i nova ACI Marina s pet sidara, istaknula je u Osijeku direktorica rovinjske Turističke zajednice Odete Sapač.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR