Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinjska gospodarska zona, napokon natječaj za parcele

05.12.2017.

16:00

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon gotovo dva desetljeća priprema, konačno je zaživjela rovinjska gospodarska zona Gripole Spine. Grad Rovinj je naime, raspisao prvi natječaj za osnivanje prava građenja i zakup parcela u toj zoni u neposrednoj blizini gradskog središta.

Dugo očekivana rovinjska gospodarska zona uskoro bi trebala dobiti prve zakupce nekretnina u vlasništvu Grada. Raspisan je natječaj za osnivanje prava građenja najduže na rok do pedeset godina i zakupa ponuđenih parcela na rok do 25 godina. Na natječaju je ponunuđeno šest čestica povrišine od 1554 do 3000 tisuće metara. Početne natječajne cijene kreću  se od tisuću i dvjesto do dvadeset i tri tisuće kuna. Zona je, odnosno spomenute nekretnine, namijenjena za proizvodne, trgovinske, uslužne i skladišne djelatnosti, rekla je resorna pročelnica Martina Čehić Hek.

Ako se javi više ponuditelja, neki će imati prednost. Tako će više bodova dobiti poduzetnici s većim ulaganjima, oni koji zapošljavaju više radnika kao i oni s dužim poduzetničkim stažom registriranim na području Rovinja. Današnjem natječaju za pravo građenja ili zakup nekretnina u godpodarskoj zoni Gripole Spine prethodila su i dva javna poziva za iskazivanje interesa koji su potvrdili kako postoji veliko zanimanje poduzetnika za poslovanje na tom području.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.