Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinjski hotel Park među strateškim investicijama

02.10.2016.

08:01

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekonstrukcija rovinjskog hotela Park uvrštena je među stateške Vladine projekte. Trebala bi početi krajem godine i biti jedna od najvećih turističkih investicija u 2017-oj. Prema sadašnjim procjenama vrijedna je oko 539 milijuna kuna.

Rušenje postojeće strukture rovinjskog hotela Park trebalo bi početi do kraja ovog mjeseca. Nakon toga uslijedit će radovi koji će ovaj objekt sa sadašnje tri zvjezdice podići na onaj najviše kvalitete. Uredit će se luksuzan hotel, s više od 200 smještajnih jedinica od čega 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana s 500-ak ležajeva. Novi Hotel Park će uz smještaj najviše kategorije nuditi i dodatne sadržaje poput wellnessa i SPA centar s vanjskim i unutarnjim bazenima, kongresno-koncertnih dvoranama i slično.

Direktor rovinjske Maistre Tomislav Popović ističe kako je zadovoljan što je ovaj projekt uvršten među strateške te kako ovim ulaganjem rovinjska Maistra značajno podiže kvalitetu još jednog objekta u svojem portfelju.


Hotel Park u novom ruhu trebao bi zasjeti pred turističku sezonu 2018. godine, a prema sadašnjim očekivanja realizacijom ovog projekta otvorit će se stotinjak novih radnih mjesta. Uz ovu investiciju koja će doprinijeti većoj konkurentnosti hrvatskog turizma, u Rovinju se planira u potpunosti preurediti i obližnja ACI marina, a uredit će se i sva potrebna komunalna infrastuktura.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.