Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinjski restoran Monte dobio Michelinovu zvjezdicu

02.02.2017.

14:54

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva Michelinova zvjezdica stigla je u našu zemlju i to u Istru! Dobio ju je restoran Monte iz Rovinja koji je uvršten u internetsko izdanje crvenog Michelinova vodiča. Veliko je to priznanje za naš turizam, posebno za gastronomsku ponudu koja će turistima biti još prepoznatljivija.

Rovinjski restoran prvi je hrvatski restoran koji je svojom gastronomskom kvalitetom zadovoljio zahtjevne standarde Mišelenovih restorana. Za posjet Mišlenovih inspektora zaslužno je Ministarstvo turizma koje ih je pozvalo da upoznaju našu gastronomsku ponudu i obiđu hrvatske restorane. Ministar turizma Gari Capelli ističe kako je priznanje velik poticaj i ostalima u turističkom sektoru, posebice ugostiteljima jer je to, kaže najbolji put ka međunarodnoj afirmaciji hrvatske gourmet scene.

Premda rovinjski restoran godišnje radi od 6 do 7 mjeseci, to nije bila prepreka da dobije ovo prestižno priznanje, ističe predsjednik Ceha ugostitelja Istre Dušan Černjul. Kaže kako Michelinovi eksperti, degustatori i konzumenti rijetko griješe. Što se tiče okusa i mirisa hrane priznanje je sigurno opravdano, kaže Černjul.

Dodatna vrijednost Mišlenovog online izdanja u kojem se nalazi i rovinjski restoran je i taj što su, kaže direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, prikazani i ponajbolji hoteli i vile gdje se može odsjesti i u Istri pa ima i svrhu sugeriranja da se Istru posjeti.

Unatoč nastojanjima vlasnik rovinjskog restorana nije bio dostupan za komentar, no doznaje se da je on ujedno i kuhar te da ga je prestižni vodič Gault Millau proglasio ove godine najboljim chefom u Hrvatskoj. Inače Michelinovi inspektori u Hrvatskoj su preporučili 34 restorana na svom online vodiču za ovu godinu, od čega je njih 13 u Istri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć