Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinjski SDP tvrdi - gradski proračun troši se neracionalno

20.10.2017.

16:24

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U rovinjskom SDP - u su nezadovoljni načinom rada gradskog vijeća i odnosom tamošnje IDS-ove vlasti prema oporbenim vijećnicima i njihovim prijedlozima. Na današnjoj konferenciji za novinare posebno su kritizirali način na koji su donesene izmjene proračuna Grada za 2017. godinu.

 

 

 

Nedavne izmjene rovinjskoga gradskog proračuna za ovu godinu uz povećanje za 42 milijuna kuna prenošenjem neutrošenih sredstava iz prethodne  godine, svjedoči prije svega o lošem planiranju izdataka i investicija. "Iz godine u godinu ponavlja se praksa da se veliki dio proračunskog novca ne troši kako je planirano odnosno da se odustaje od planiranih zahvata ili investicija," kaže SDP-ov vijećnik Petar Radetić.

Kako je u rovinjskoj javnosti neobično odjeknula vijest da svojedobni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rovinja Klaudio Poropat Kajo, inače dugodišnji sportski djelatnik prepušta vijećnički mandat, od je danas podsjetio kako su se s koalicijskim partnerima svojedobno dogovorili o obnašanju dužnosti vijećnika u dva tima na razdoblje od dvije godine te da će se on vratiti u vijećničke klupe.

U rovinjskome SDP-u smatraju i kako nije dobro da se sjednice, po novome, održavaju prijepodne, u vrijeme kad  je većina zaposlenih vijećnika na radnome mjestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR