Hrvatski radio

Radio Pula

Rušenje na Valovinama postupno prema sudskim presudama

19.06.2017.

15:31

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskim Valovinama i dalje se postupno, slijedom sudskih presuda, ruše nekadašnji bungalovi, čiji je vlasnik Grad Pula. Prema Generalnom urbanističkom planu – na tom su području previđeni turistički sadržaji.

Za sada brojni posjetitelji tamošnjih Galebovih stijena – jedne od najljepših pulskih plaža – mogu vidjeti samo sablasne objekte bez vrata i prozora te nagomilano smeće.

U tijeku je uklanjanje stolarije na bungalovima na području kampa Valkane. Zemljišno-knjižni vlasnik tog područja je Grad Pula a namjera je, uz ostalo, onemogućiti daljnje bespravno useljavanje. To su za život opasni i neuvjetni prostori, a rušenje je u tijeku, kaže mjerodavni pročelnik Grada Pule Giordano Škuflić.

Po sudskim presudama uklanjaju se objekti. A to je ujedno priprema terena koji će se ubuduće privesti namjeni. A prema važećem prostornom planu – GUP-u Grada Pule – u tom je području planirana ugostiteljsko-turistička namjena i gradnja hotela.

Teško je predvidjeti kada bi to moglo biti, budući da se cijelo područje rješava postupno, a po sudskim presudama.

Prisilnih iseljenja nije bilo, naglašava Giordano Škuflić, gradski pročelnik za prostorno uređenje, jer se, dodaje, slijedom sudskih presuda objekti zaprimaju na miran način.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.