Hrvatski radio

Radio Pula

Ruši se hotel u Červar Portu, ali grade i novi hoteli visoke kategorije

21.03.2018.

10:39

Autor: Senka Mošnja

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Na Poreštini ovih se dana intenzivno gradi, ali i ruši. U tijeku je gradnja novoga hotelskog kompleksa - Park Plava laguna, koji će već u srpnju primiti goste. Istovremeno, u Červar Portu napokon se ruši derutni hotel u kojemu su nekada boravili prognanici, a onda je godinama bio neiskorišten.

Na obali Červar Porta, uz samu marinu ovih se dana ruši derutni objekt, odnosno hotel. Nakon što su hotel, koji je imao oko 700 kreveta, napustili prognanici, dvadeset godina nije služio ničemu. Pa je vijest o rušenju oduševila stanovnike i vlasnike apratmana u Červar Portu. Posebno stoga što će se na mjestu derutnog hotela urediti okoliš i šetnica pa bi mjesto trebalo dobiti sasvim novi izgled, pojašnjavaju u Plavoj lagunu turističkoj tvrtci u čijem je vlasništvu sporni hotel u červar Portu.

Jedan drugi hotel, Laguna Park, koji je do jeseni radio, također je srušen do temelja. Ali kako bi se na njegovu mjestu izgradio novi kompleks više kategorije. "Resort s 309 ključeva, s različitim tipologijama smještaja. Bit će hotelski smještaj, bit će siutevi, apartmani i vile. Ništa ispod 4 zvjezdice, ali uz sve to i niz dodatnih sadržaja s  nekoliko bazena raznih dimenzija", ističe član uprave Plave lagune Ronald Korotaj

Kompleks će ponajprije biti namijenjen obiteljima s djecom. Prvi gosti dolaze u srpnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.