Hrvatski radio

Radio Pula

S Festivalom palčinki u Pazinu počeo Veseli prosinac

05.12.2015.

16:44

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Pazinu je ove subote održan Festival palačinki. Grad u suradnji sa Udruženjem obrtnika Pazin, Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om Središnja Istra organizirali su manifestaciju već drugu godinu zaredom u u pazinskom Spomen domu.

S Festivalom Palačinki počinje bogat program Veselog prosinca u Pazinu, o kojemu smo porazgovarali s gradonačelnikom Pazina Renatom Krulčićem.

Festival palačinki u Pazinu manifestacija je čija je namjera potaknuti gospodarstvo na Pazinštini u ovo zimsko doba, posebice tijekom blagdana kada za to ima velikog, a nedovoljno iskorištenog potencijala, rekla je Ranka Šepić u ime organizatora.

Za prezentaciju lokalnih OPG-ova, poduzetništva i obrtništva pomalo netipično, odabrane su palačinke, upravo kao odmak od klasičnih tradicionalnih jela kroz koja se najčešće promoviraju lokalni proizvodi. Razlogu tomu jest doprijeti do što šireg kruga potrošača, ali i ugostitelja koji gotovo bez iznimke u svojim jelovnicima nude – palačinke.

Kreativne palačinke pripremato je i Maestro Choccolatier Robert Perić sa svojim timom kuhara, a u šatoru je kuhinja s tri punkta na kojima se predstavljaju lokalni ugostitelji. Uz njih, predstavili su se i proizvođači namirnica/namaza za palačinke koji na štandovima nude razne voćne pekmeze i džemove, med, orahe, svježe voće, namaze od tartufa i druge namirnice.

Za najmlađe je organiziran dječji kutak u dvorani Istra gdje udruga Društvo naša djeca Pazin pripremila radionice i igraonice. U velikoj koncertnoj dvorani dvije kino predstave te kazališna predstava Hit teatra iz Zagreba ‘Božićna bajka’. Nije izostalo ni iznenađenje za najmlađe koje je posjetio Sveti Nikola.

Pazinski Spomen dom bio je izuzetno dobro posjećen, a kraj Festivala obogaćen je uz After Party uz Duo Stand by.

Program Radio Pule emitiramo uživo s festival Palačinki.

U nastavku možete poslušati dio programa Radio Pule, razgovore s nekim sudionicima Festivala Palačinki, te samu najavu Festivala i Veselog prosinca u Pazinu s gradonačelnikom Renatom Krulčićem iz programa Radio Pule. Pogledajte i galeriju fotografija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.