Hrvatski radio

Radio Pula

S klobasicom u Europu u Svetom Petru u Šumi

05.03.2016.

17:31

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Svetom Petru u Šumi otvoren je četvrti sajam 'S klobasicom u Europu'. Sajam od svojeg početka promovira istarsku tradicionalnu proizvodnju kobasica, a ove se godine na njemu okupilo 110 izlagača, od kojih su 39 tradicionalni proizvođači suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Od ove godine biramo prve vitezove od klobasic tj. promotore kobasičarske proizvodnje iz Hrvatske i susjednih država što je nastavak našeg projekta koji svake godine dobija nove sadržaje, izjavio je načelnik općine Sv. Petar u Šumi doktor Mario BratulićPovezali smo se s jedanaest udruge iz šire regije koji dolaze iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Austrije, Slovačke, dodaje Bratulić.

Danas pokazujemo kako možemo spojiti kontinentalni dio Hrvatske sa primorskim odnosno Istarski i Dalamatinski poručio je Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije. Mi smo oni koji možemo dati odgovore kojim smjerom trebaju ići poljoprivreda i turizam.

Za popodne je najavljeno otvoreno prvenstvo u proizvodnji istarske kobasice te izbor vitezova od kobasica dok sajam sutra očekuje III. svjetsko prvenstvo u nadivanju klobasica na beku.

Više poslušajte u nastavku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon