Hrvatski radio

Radio Pula

S kobasicom u EU

15.05.2022.

15:22

Autor: HRT

Hrvatska kuća od kobasica

Hrvatska kuća od kobasica

Foto: HTV / HRT

Posljednji je dan 8. Međunarodnog sajma "S kobasicom u EU". Sajam se održava Hrvatskoj kući od kobasica, a zamišljen je kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre - Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „ gradu od kobasica".
Sretni smo kako je protekla manifestacija nakon dvije godine pauze i ovo je odlična promocija za sve naše proizvođače tradicionalnih proizvoda. Uspostavili smo suradnju s hotelijerima da naše najbolje tradicionalne proizvode plasiramo kroz turistički sektor, istaknuo je Mario Bratulić, načelnik općine Sv. Petar u Šumi. - Ovo je lijepa poruka za sve koji se bave privatnim poduzetništvom, da treba koristiti prilike koje nam nudi EU, da treba poticati lokalne vlasti da budu partneri u privatnom biznisu, rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, te dodao kako je ovo dobar primjer kako se može ići naprijed.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.