Hrvatski radio

Radio Pula

S turističkog sajma u Londonu stižu dobre najave za Istru

09.11.2016.

13:55

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska je jedna od turističkih zemlja za koju raste interes na britanskom tržištu, a trenutačni rani buking pokazuje kako Britanci sve više otkrivaju našu zemlju. Podaci su to s jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova World Travel Market koji traje u Londonu.

Gosti iz Velike Britanije ove su sezone u našoj zemlji ostvarili više od 3 milijuna noćenja, od velik dio toga ostvaren je i u Istri. Hrvatska će i iduće godine biti jedno od poželjnijih odredišta gdje će Britanci provesti godišnje odmore, kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić koji je posjetio londonski sajam.

Ističe kako je u dva dana sajma obavio niz razgovora s organizatorima putovanja te avioprijevoznicima, a da su rezultati pozitivni dokazuje i uvođenje novih letova te povećan promet chartera u idućoj godini, kaže IvičićThomas Cook prvi put otvara svoje charter programe za našu zemlju, a Jet2Com povećava kapacitete za 97 posto za Hrvatsku, i to za Pulu, Split i Dubrovnik, dodaje Ivičić.

Unatoč Brexitu i padu funte zbog referenduma za izlazak Velike Britanije iz Europske Unije, te brojnih terorističkih napada u Europi i Turskoj, Britanci su ove godini putovali puno više nego lani, a prema najavama tako bi trebalo biti i 2017. godine, ističe Ivičić. O Hrvatskoj se u Britaniji puno govori pa očekujem, kaže Ivičić da bismo 2019. godine mogli doseći 4,7 milijuna noćenja Britanaca, koliko smo imali predratne 1987. godine.

Međutim, tada smo imali drugačije goste, a danas nam dolaze gosti koji puno više traže te su i veći potrošaći, zaključio je Ratomir Ivičić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.