Hrvatski radio

Radio Pula

10:50 / 09.04.2015.

Autor: Elvis Morina

Sa sjednice gradskog Vijeća

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najava pulskog gradonačelnika kako će u srpnju objaviti listu svih dužnika prema Gradu Puli izazvala je negodovanje oporbe na jučerašnjoj sjednici Gradskoga vijeća. Pulski gradonačelnik potvrdio je kako dugovanja Gradu i gradskim poduzećima i ustanovama iznose 133 milijuna kuna.

Opći porezni zakon jasno propisuje tko smije objaviti imena fizičkih osoba koje duguju tijelima državne i javne uprave, poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić predstavnicima oporbe, koji ga od početka godine optužuju da s jedne strane uskraćuje socijalna davanja građanima dok s druge strane tolerira dugovanja prema Gradu i gradskim tvrtkama.

Mauricio Licul i Danijel Ferić zajedno s cijelom oporbom traže da se Gradsko vijeće i javnost putem internetskih stranica Grada kvartalno izvještava o visini nenaplaćenih potraživanja, dinamici naplate te razlozima nenaplate, odnosno oprosta dugova.

Sinoć su dodijeljene gradske nagrade za ovu godinu. Sve važnije nagrade na neki su način vezane za Uljanik - Nagrada grada Pule dodijeljena je dugogodišnjem direktoru Uljanika Karlu Radoloviću, Grb grada pripao je projektnom timu koji je osmislio i realizirao osvjetljivanje dizalica Uljanika, dok je Gradsku povelju dobio pulski Arenaturist.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.