Hrvatski radio

Radio Pula

Sajam zdravog života i ljepote u Puli

28.04.2017.

19:56

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom hotelu Histria održan je Sajam zdravog života i ljepote. Organiziraju ga već treću godinu Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Strukovna škola Pula. Osnovni je cilj Sajma popularizacija zdravlja i kvalitetnog načina života.

Na Sajmu se predstavljaju srednjoškolci koji svoje strukovne vještine pokazuju u praksi. Frizeri, kozmetičari, fizioterapeuti, a tu su i proizvođači raznih proizvoda za zdravlje.

Liječnici i nutricionisti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije kroz predavanja i prezentacije promovirali su programe prevencije koji se godinama uspješno realiziraju. Nedavno je pri Zavodu s radom krenulo Savjetovalište za prehranu. Bilo je riječi i o mogućnosti zapošljavanja u welnessu.

Savjetovalište za prehranu pri Zavodu za javno zdravstvo koje djeluje od početka godine okupilo je brojne polaznike. Riječ je o prvom takvom savjetovalištu za koje ne treba uputnica liječnika a liječnički tim dočekat će sve i savjetovati o pravilnoj prehrani za zdrav život. O tome su govorile nutricionistkinja Vedrana Fontana, dr.med.spec Olga Dabović Rac te dr.med. Lara Meden.

Tu je i značajna dugogodišnja suradnja s fizioterapeutima Medicinske škole Pula koji su se također predstavili na Sajmu zdravog života i prehrane.

Razgovore s nekim sudionicima te s organizatorima Sajma poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.