Hrvatski radio

Radio Pula

Samoubojstvo u pulskom zatvoru

23.08.2018.

11:19

Autor: Danijela Dorani

Foto:Duško Marušić/PIXSELL

Foto:Duško Marušić/PIXSELL

Foto: - / -

Dana 22. kolovoza 2018. oko 22,50 u Zatvoru u Puli – Pola samoubojstvo vješanjem počinio je istražni zatvorenik M. Š. rođen 1971. godine, a kojem je određen istražni zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Puli -Pola, priopćili su iz Ministarstva pravosuđa. .

Odmah nakon pronalaska istražnog zatvorenika pozvana je hitna pomoć koja je došla u zatvor i započela s reanimacijom, ali je konstatirana smrt.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Milanu Štifaniću, javnosti poznatom pripadniku kriminalnog miljea.

O smrti istražnog zatvorenika izvješten je sudac istrage Županijskog suda u Puli – Pola i Županijsko državno odvjetništvo u Puli – Pola. Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa, slijedom svoje nadležnosti prikupio je podatke iz kojih proizlazi da nije bilo propusta u postupanju, te se i dalje prikupljaju svi relevantni podaci i očekuju rezultati obdukcije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.