Hrvatski radio

Radio Pula

Savjetovalište za prehranu u Zavodu za javno zdravstvo

17.02.2017.

14:20

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije predstavljeno je Savjetovalište za prehranu. Glavni cilj projekta je promocija zdravlja te prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti. Do 2020. ovakva će se savketovališta otvoriti diljem Istre.

Moderan način života, uz sve manje kretanja i nezdravu prehranu, rezultira povećanjem kardio vaskularnih bolesti, ali i ostalih tegoba koje se mogu spriječiti ako se na vrijeme usvoje zdrave životne navike. Pulsko savjetovalište u Zavodu za javno zdravstvo proizašlo je iz Plana za zdravlje građana Istarske županije, kaže ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović.

Do 2020 planira se ovakvim savjetovalištima pokriti cijelu Istarsku županiju, a sudeći prema interesu Puljana, riječ je o projektu koji građane itekako zanima. Iako će ova godina biti posvećena dječjoj prehrani, u Savjetovalište dolaze svi naraštaji.

Objašnjava nutricionistica Vedrana Fontana. Inače, ovaj projekt podupire Istarske županija, a za uređenje prostora utrošeno je 700 tisuća kuna. Savjetovalište je otvoreno ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim satima te utorkom i četvrtkom poslijepodne. Može ih se kontaktirati preko njihovih mrežnih stranica te putem društvenih mreža.    

Poslušajte prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.