Hrvatski radio

Radio Pula

SDP o radu Vlade

20.07.2015.

17:17

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Red, rad i stabilnost - odlike su ove Vlade i zahvaljujući tome stvoren je pravni i ekonomski okvir koji jamči gospodarski rast. To potvrđuju i podaci Državnog zavoda za statistiku i Eurostata prema kojem je Hrvatska vodeća po porastu industrijske proizvodnje u svibnju, rečeno je u Puli na konferenciji za novinare saborskih zastupnika SDP-a iz 8. izborne jedinice. Posebno su se osvrnuli na investicije u Istri za mandata ove Vlade.

 

U protekle tri i pol godine Vlada je uvela više rada, reda i stabilnosti što omogućuje trajni gospodarski rast. Porasla je zaposlenost pa je tako u lipnju bilo 260 tisuća nezaposlenih što je 45 tisuća manje nego u istom mjesecu prošle godine, istaknuo je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović.

Jovanović je rad Vlade ocijenio s dobar prema vrlo dobrom, pozvavši građane da im daju još jedan mandat kako bi se, kaže, osigurao daljnji rast. Kada govorimo o radu Vlade, treba istaknuti primjerice olakšavanje pozicije građanima koji imaju kredite u švicarskim francima, zatim smanjenje kamata za sve dužnike, mjere koje ubrzavaju rad sudstva, a za Istru je, kaže SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin, važno i obnavljanje Trgovačkog suda u Pazinu.

Grbin je dodao kako je sve to ofenziva investicija, kakva u 25 godina hrvatske neovisnosti nije zabilježena. Zahvaljujući ovoj vladi, u Istru je, ističe, vraćeno 2 milijarde kuna. Najavljeno je i kako će se na jesenskom zasjedanju Sabora naći prvi paket mjera koji će poboljšati status brdsko-planinskih područja.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.