Hrvatski radio

Radio Pula

SDP: Puljani žele dvosmjernu Rivu

22.07.2013.

15:01

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska riva treba biti dvosmjerna ulica kao i prije izgradnje obalnog kolektora. Pokazala je to anketa koju je o novim prometnim rješenjima u gradu, među Puljanima proveo gradski SDP. Bila je to i jedna od tema konferencije za novinare povjerenika pulskog SDP-a Danijela Ferića i saborskog zastupnika Peđe Grbina.

Uz to što je prometovanje Rivom loše rješenje, dodatni problem je i loša signalizacija. To nije samo mišljenje sudionika u anketi nego i Zavoda za prometnu signalizaciji koji je radio na nekim od najzahtjevnijih prometnica u zemlji, rekao je povjerenik pulskog SDP-a Danijel Ferić.

Riva ne izgleda onako kako je to zamišljeno rješenjem koje je pobijedilo na natječaju i koje je Grad platio. Slično se sada događa i s projektom uređenja Trga kralja Tomislava. To je rješenje megalomansko i zbog toga neostvarivo, a pojavilo se u predizborno vrijeme kako bi se prikupili jeftini politički bodovi, istaknuo je saborski zastupnik Peđa Grbin.

Rješenjem je na Trgu kralja Tomislava predviđena podzemna garaža iako nije jasno kojim bi se novcem ona gradila i održavala, dodao je Grbin. Istodobno, na tom trgu, zaključio je, ima dovoljno mjesta ne samo za tržnicu, dječje igralište i druge sadržaje, nego i za parkiralište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.